De iPhone 14 kopen in België

Waar kan je de iPhone 14 kopen of de iPhone 14 Plus kopen? Je vindt hier in een oogopslag meteen waar de iPhone 14 momenteel te koop is. Bovendien kan je op de pagina heel eenvoudig prijzen vergelijken van de iPhone 14.

De iPhone 14 en de iPhone 14 plus zijn beide de nieuwste iPhones van Apple. Nieuw is dat er een iPhone 14 Plus is bijgekomen. Deze iPhone is even groot als de iPhone 14 Pro Max. Goed nieuws dus voor wie graag een grotere iPhone wenst, maar niet zoveel wenst te betalen als voor een iPhone 14 Pro Max. Dit jaar is er geen iPhone mini meer. Wie het model van de iPhone mini wel fijn vond kan echter nog steeds de iPhone 13 mini kopen.

iPhone 14 kopen in België

iPhone 14 kopenJe kan de iPhone 14 kopen bij verschillende online webshops. Je kan jezelf een groot voordeel doen door online prijzen te vergelijken van de iPhone 14. In onderstaande tabellenkan je bij elke webshop meteen de prijs zien van het toestel op dit moment in de betreffende online winkel. Zo kan je meteen de prijs vergelijken van je toekomstige iPhone 14.

Een iPhone kopen in België is toch net iets anders dan in de ons omringende landen. Zo hebben we geen traditie van smartphones te kopen met een abonnement. Iets wat in Nederland bijvoorbeeld wel het geval is. Wat niet wil zeggen dat het niet mogelijk is in België om een iPhone met abonnement te kopen. Het aantal aanbieders is echter wel beperkt.

Lees ook: iPhone 14 kopen met abonnement

Voorraad iPhone 14 128GB

Adviesprijs: € 1019


Voorraad iPhone 14 256GB

Adviesprijs: € 1149

Voorraad iPhone 14 512GB

Adviesprijs: € 1409

iPhone 14 Plus kopen in België

In tegenstelling tot de iPhone 14, de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max is de iPhone 14 Plus pas verkrijgbaar vanaf 7 oktober. Het is dus nog even wachten op de iPhone 14 Plus. We hebben waar we kunnen al opgelijst waar de iPhone 14 Plus te verkrijgen zal zijn. Opgelet! Ook al staat er vermeld “Op Voorraad”, voor 7 oktober wil dit enkel aantonen dat het toestel kan gereserveerd worden.

Voorraad iPhone 14 Plus 128GB

Adviesprijs: € 1169


Voorraad iPhone 14 Plus 256GB

Adviesprijs: € 1299

Voorraad iPhone 14 Plus 512GB

Adviesprijs: € 1559


Alles over de iPhone 14 kopen

Apple heeft de nieuwe generatie iPhones aangekondigd. De nieuwe generatie gaat iPhone 14 heten en komt in twee varianten: iPhone 14 als basismodel en de grotere iPhone 14 Plus. De nieuwe iPhone heeft verschillende verbeteringen. De grootste verbeteringen zitten in de techniek onder de motorkap en in de camera. Wat kan deze nieuwe iPhone allemaal en welke vernieuwingen maken het de moeite waard om te upgraden?

Vertrouwd design

Qua design lijkt de nieuwe iPhone veel op de voorganger. Nog steeds heeft het nieuwe toestel een aluminium behuizing en een glimmende, glazen achterkant. Ook heeft dit toestel nog gewoon de notch die we van de iPhone 13 kennen. Wel heeft Apple het aanbod van de kleuren veranderd. Nieuw is bijvoorbeeld de mogelijkheid een paarse telefoon te bestellen.

Houd je de nieuwe iPhone naast de huidige 13, dan zien we aan de achterkant weinig veranderingen. Zo is de indeling van de camerasensoren nog hetzelfde. Twee lezen zijn verticaal gepositioneerd. Wat we nog niet zeker weten, is of de afmetingen van het toestel zijn gewijzigd en of de knoppen nog op dezelfde plek zitten. Als blijkt dat de knoppen iets zijn verplaatst of het camera-eiland groter is geworden, kun je geen hoesje van je iPhone 13 op je iPhone 14 zetten. Daar heb je dan dus een nieuwe voor nodig. Ondanks de minimale wijzigingen aan het design.

Nieuwe camera

De belangrijkste verbeteringen zien we bij de camera van dit nieuwe toestel. Hoewel Apple nog steeds twee lenzen aan de achterkant (de groothoeklens en de ultra-groothoeklens) heeft geplaatst, is de camera flink verbeterd. De camera maakt betere foto’s in slechtere lichtomstandigheden. Natuurlijk kun je optisch zoomen met de ultra-groothoeklens en al met al is de kwaliteit van al je foto’s beter.

Dat zien we trouwens niet echt terug aan de hardware. De camera is nog steeds op dezelfde manier vormgegeven. De echte innovatie zit dan ook vooral onder het camera-eiland. Wil je de iPhone 14 kopen, dan kan de camera dus een goede reden zijn.

Langere batterijduur

Een iPhone 14 kopen kan je ook doen omwille van de verbeterde batterij. Waar veel mensen blij van zullen worden, is dat de iPhone 14 een langere batterijduur heeft. Of je nu veel foto’s maakt of de hele dag aan het bellen bent: een goede batterij heb je wel nodig. De batterij is bij Apple een van de favoriete onderdelen om aan te werken, om ook nog dat laatste beetje juice uit de batterij te persen.

De nieuwe modellen hebben een grotere batterij, die langer meegaat. Daarvan waren tijdens de Keynote geen details te zien, maar uit de technische specificaties van het toestel is toch wel een mooie vooruitgang de destilleren. Waar je met de iPhone 13 zo’n 19 uur video kon afspelen, kan dat nu 20 uur. Videostreamen gaat van 15 uur naar 16 uur en audio afspelen krijgt een upgrade van maar liefst 5 uur: van maximaal 75 uur naar 80 uur.

Snelladen

Niet nieuw, wel handig: snelladen. Dat kan ook gewoon weer met de iPhone 14-modellen. In zo’n halfuur tot 35 minuten laad je je toestel tot 50% op, als je een stroomadapter van tenminste 20 Watt gebruikt. Er waren geruchten dat het snelladen nog sneller zou gaan met een 30 Watt-oplader, maar daar meldt Apple helemaal niets over. Eigenlijk maakt het in de praktijk amper uit of je een 20 Watt-adapter of een 30 Watt-adapter gebruikt.

Draadloos opladen gebeurt namelijk maximaal met 15 Watt, in combinatie met een MagSafe-lader. Voor gewoon draadloos opladen geldt een maximum wattage van 7,5 Watt. Daarin is niets veranderd tegenover de voorganger.

Bluetooth 5.3

Hoera: Apple kondigde ook nieuwe AirPods aan, en om die vlekkeloos te laten werken met je nieuwe telefoon, stapt Apple over van Bluetooth 5.2 naar Bluetooth 5.3. Deze nieuwe versie heeft als voordeel dat de audiokwaliteit is verbeterd en dat je telefoon langer meegaat als je streamt. Of er LE Audio-support in zit, is nog niet duidelijk. LE wordt nu nog gebruikt op elk apparaat met Bluetooth 5.2. De speciale LC3-codec zorgt er bij LE voor dat de audiokwaliteit echt optimaal is.

Leuk detail is dat je meerdere oortjes kunt verbinden met je iPhone 14. Op die manier hoef je je oordopjes niet meer te delen, maar kan een vriend of vriendin gewoon meeluisteren op eigen AirPods.

Crash detectie

iPhone crash detectieApple geeft ook aandacht aan de veiligheid van haar gebruikers. De nieuwe iPhone komt met de functie ‘Crash Detectie’. Kom je in een auto-ongeluk terecht, dan weet je iPhone dat dankzij de gyroscoop in je toestel. Op die manier kan de telefoon automatisch hulpdiensten en contactpersonen in noodgevallen op de hoogte stellen.

De iPhone weet zelfs waar je geraakt bent: aan de voorkant, de zijkant, aan de achterkant of dat je over de kop geslagen bent. Zo heb je je altijd direct toegang tot de hulpdiensten. Voor deze functie gebruikt de iPhone de GPS, gyroscoop en microfoon tegelijk. Aan de hand van machine learning heeft de iPhone geleerd hoe een crash eruitziet. De iPhone is meer dan een miljard uur getraind om crashes te detecteren.

Amerika-only functies

Apple komt ook met wat functies waar we in Europa niets aan hebben. Die functies zijn namelijk alleen voorbehouden aan Amerika. Zo krijgt de nieuwe iPhone 14 geen simkaartslot in Amerika. De telefoon gaat verbinding maken via eSIM. Het zou een mooie feature zijn voor Nederland en België, maar nog niet alle providers ondersteunen eSIM. eSIM is een techniek waarbij je verbindt met een virtuele simkaart. Er is geen fysieke kaart meer nodig. Je maakt direct verbinding met het netwerk van je mobiele provider. Apple behoudt zich die functie alleen voor aan Amerika, omdat nog niet alle providers in Europa deze functie ondersteunen.

Nog zo’n functie waar we in Europa niets aan hebben, is satellietcommunicatie. Dat was tijdens de Keynote toch wel het paradepaardje van Apple. Je kunt deze dienst in Amerika en Canada gebruiken als je in nood komt. Je kunt dan een noodgesprek starten via de satelliet. Daarvoor heeft Apple een samenwerking gesloten met Globalstar. Koop je een iPhone 14 Pro of hoger, dan krijg je twee jaar gratis gebruik. Daarna moet je zelf extra kosten maken. Bij de iPhone 14 geldt dat satellietcommunicatie een extra dienst is.

Waarom Apple deze functie alleen in Amerika en Canada aanbiedt? Omdat er een callcenter komt die de berichtjes gaan opvangen en doorzetten naar de nooddiensten. In Europa is daar nog geen capaciteit voor.

Prijs en beschikbaarheid

Lijkt je de iPhone 14 het meest geschikte toestel voor jou, dan kun je deze vanaf 9 september bij Apple bestellen. Het toestel kost dan 1019 euro voor de kleinste opslagmogelijkheid, 128 GB. Hoe meer opslagcapaciteit, des hoger de prijs. Voor 256 GB betaal je 1149 euro en voor 512 GB 1409 euro.

iPhone 14 Plus kopeniPhone 14 plus kopen

Wil je een stapje groter dan de iPhone 14, maar zit je niet echt te wachten op het prijskaartje van de iPhone 14 Pro max? Als je een paar concessies doet, kun je een heel nieuw toestel kopen. De iPhone 14 Plus is namelijk de grote broer van de iPhone 14, met als belangrijkste kenmerk het grotere scherm. Daarnaast zijn er nog een aantal veranderingen en verbeteringen.

Plus in plaats van Mini

Dat Apple zou stoppen met de Mini-modellen was al een hardnekkig gerucht. Tijdens de Keynote bleek dat gerucht waarheid te zijn. De iPhone mini maakt plaats voor de iPhone Plus. Dat is een iets grotere versie van de iPhone 14. Je kunt het ook zien als de instapversie van de iPhone 14 Pro Max. Qua scherm zijn ze even groot, maar daar houden de vergelijkingen ook meteen op.

Grotere versie van het instapmodel

De iPhone 14 Plus is dus de grotere versie van de iPhone 14. Het heeft een groter scherm, namelijk 6,7 inch. Apple gebruikt voor dit toestel een oled-scherm. Net als de gewone iPhone 14 krijgt het design amper een upgrade. De camera’s zitten nog op dezelfde plek en ook is er nog gewoon een notch. En ook heeft dit toestel nog steeds geen ProMotion-display.

Waar wel verbeteringen zijn, is bij de batterij. De nieuwe batterij zorgt ervoor dat je iPhone langer meegaat. Je kunt ‘m praktisch de hele dag door gebruiken. Eigenlijk kies je vooral voor de Plus als je een groter scherm wilt, maar niet meteen de hoofdprijs wilt betalen voor de iPhone 14 Pro Max. Je moet dan wel een paar concessies doen. Zo heeft de Pro Max bijvoorbeeld een nieuw design, nieuwe camera’s, een nieuwe chip en heeft het een ‘dynamic island’. Die zal je op de 14 Plus moeten missen.

De iPhone 14 Plus krijgt dezelfde chip als de iPhone 13 Pro: de A15 Bionic. Alleen de Pro-modellen krijgen de nieuwe A16 Bionic-chip. Wel is de chip een beetje sneller geworden.

Verbeterde camera

De grootste verbeteringen zien we bij de camera. Die is echt wel een stap vooruitgegaan. Vooral de selfiecamera is beter geworden. De camera kan nu beter filmen en fotograferen bij weinig licht. Nu had Apple al een imposant systeem waarmee je in het donker kunt fotograferen, maar nu komen de foto’s nog beter uit de verf. Dankzij ‘Autofocus’ krijg je enorm scherpe foto’s.

Met de filmmodus kun je de camera automatisch laden scherpstellen op het hoofdonderwerp. Met de actiemodus zorg je voor een betere beeldstabilisatie.

Voorraad en levertijden van de iPhone 14 in België

De iPhone 14 Plus is een heel nieuw toestel, waarvan het wel even duurt voordat de bezorger voor de deur staat. Je kunt de iPhone 14 Plus al op 9 september pre-orderen, maar je moet dan nog tot 7 oktober wachten tot de mobiele telefoon wordt afgeleverd. Dat komt waarschijnlijk door leveringsproblemen van het grotere scherm.

De iPhone 14 Plus met 128 GB kost 1169 euro. De variant met 256GB kost 1299 euro, en de grootste variant, met 512 GB kost 1559 euro.

iPhone 14 kopen FAQ

Vanaf wanneer is de iPhone 14 te verkrijgen in België?

De iPhone 14 is in België te verkrijgen vanaf 16 september. Indien gewenst kan je hem reserveren vanaf 9 september bij Apple. Dit is echter geen garantie dat je hem op 16 september zal ontvangen.

Vanaf wanneer is de iPhone 14 Plus te verkrijgen in België?

Op de iPhone 14 Plus moet je wat langer wachten. Deze is pas beschikbaar vanaf 7 oktober. Ook de iPhone 14 Plus kan je al reserveren vanaf 9 september. Ook hier geldt dat dit geen garantie is dat je je toestel zal ontvangen op de dag van lancering.

Welke iPhone 14 kan ik best kopen?

De iPhone 14 en iPhone 14 Plus zijn behalve het formaat identiek aan elkaar. Werk je graag met een grote iPhone dan is de iPhone 14 Plus zeker geschikt voor jou. Heb je liever een klein model overweeg dan een iPhone 14.

 


Nico
Nico

Nico, oprichter van deze website. Apple fan in hart en nieren. Daarnaast voltijds geek en liefhebber van lekker eten.

Vragen of opmerkingen zijn steeds welkom

Laat gerust van je horen:

iPhone Voorraad
Logo