Waar kan je de iPhone 13 kopen in België

Wil je de iPhone 13 kopen? Dat is een uitstekende keuze uiteraard. De nieuwste iPhone van Apple breekt alweer potten. Hij is duizelingwekkend snel en heeft uitmuntende camera’s aan boord. Wil jij het nieuwste vlaggenschip van Apple kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Het is de jaarlijkse gebeurtenis waar elke Apple fan naar uitkijkt: het Apple evenement waar het bedrijf uit Cuppertino zijn nieuwe producten toont. Uiteraard gaat daarbij de meeste belangstelling uit naar de opvolger van de iPhone 12, de iPhone 13. Daar waar de voorganger haast revolutionair genoemd kan worden, is de iPhone 13 juist een model wat voortborduurt op het succes van de iPhone 12. Toch is het meer dan een simpele upgrade. De iPhone 13 is namelijk volgestopt met nieuwe mogelijkheden om het leven van de Apple liefhebber nog leuker te maken. Mocht je al zeker weten dat je de iPhone 13 gaat kopen: het toestel is de investering absoluut waard!

iPhone 13 kopen in België

Een iPhone kopen in België is toch verschillend dan in de ons omringende buurlanden. In België kan je wel een iPhone met abonnement kopen. Maar dit is ons land niet zo ingeburgerd als bij onze buurlanden. Dit wil zeggen dat de meeste toestellen los worden verkocht en er dus een grote vraag is naar toestellen. Omdat het niet altijd duidelijk is in welke webshops er voorraad is hebben we deze handige tool ontwikkeld. Je kan in een oogopslag zien waar er voorraad is van je favoriete iPhone 13. Kies je liever een iPhone 13 Pro? Bekijk hier de iPhone 13 Pro voorraad in België.

Voorraad iPhone 13 128GB

Adviesprijs: € 909


Voorraad iPhone 13 256GB

Adviesprijs: € 1029

Voorraad iPhone 13 512GB

Adviesprijs: € 1259

iPhone 13 mini kopen in België

De iPhone 13 is samen met de iPhone 13 en iPhone 13 Pro te koop vanaf 24 september 2021. Er wordt verwacht dat de iPhone 13 mini vrij makkelijk te verkrijgen zal zijn. Toch is het steeds afwachten wat de voorraden zullen zijn. Je vindt in onderstaande tabellen de actuele voorraad bij verschillende webshops.

Voorraad iPhone 13 mini 128GB

Adviesprijs: € 809


Voorraad iPhone 13 mini 256GB

Adviesprijs: € 929

Voorraad iPhone 13 mini 512GB

Adviesprijs: € 1159


De iPhone 13: het nieuwe vlaggenschip van Apple

Met de presentatie van de nieuwe line-up van de iPhone 13 viel het al gelijk op dat het nieuwe vlaggenschip alles in huis heeft om de zowel de nieuwsgierige consument als de merktrouwe liefhebber op zijn of haar wenken te bedienen. Zo is er sprake van een (veel) betere camera, een beter display en een snellere processor. Neem daarbij de langere accuduur en je begrijpt dat Apple alles uit de kast heeft gehaald om zelfs de grootste criticus te kunnen overtuigen. Ook op het gebied van de logistiek heeft Apple geen halve maatregelen genomen. Ga je binnenkort een nieuwe iPhone 13 kopen, dan hoef je er niet lang op te wachten.

Verbeteringen op het gebied van video en fotografie

Zoals gezegd is de iPhone 13 een volwaardig Apple toestel met diverse verbeteringen, voor op het gebied van fotografie en video. Dat is natuurlijk niet het enige. Ook wat het ontwerp betreft is er veel veranderd, zij het op een meer subtiele wijze. Apple verandert het ontwerp van het apparaat zelden radicaal en in veel gevallen duurt het een paar jaar voordat het toestel er heel anders uit ziet. Dat is ook nu het geval en dus lijkt de iPhone 13 verdacht veel op zijn voorganger. Toch is dat slechts schijn. Ga je een iPhone 13 kopen, dan laat een nadere inspectie al snel zien waar de verschillen in zitten.

Kleine verschillen maken de iPhone 13 nog beter

De basis van de iPhone 13 is nagenoeg identiek aan dat van de voorganger. Ook nu zien we weer de platte zijkanten en de aluminium randen voor het instapmodel, de iPhone 13. Sterker nog, veel ontwerpwijzigingen om de iPhone 13 van de iPhone 12 te onderscheiden zijn er niet geweest, behalve de  nieuwe kleuropties en herschikking van cameramodules op het instapmodel. De wijzigingen aan het ontwerp zijn echter noodzakelijk om de nieuwe functies goed tot hun recht te laten komen. Ook wat betreft de beschikbare kleuren is keuze beperkt gebleven: midnight, blue, starlight, pink en product. De laatste kleur vertaalt zich nog altijd het beste als ‘Apple rood’. Kortom, vrolijke kleuren waar je prima mee voor de dag kunt komen, bovendien is de voorraad iPhone 13 voldoende om iedere liefhebber van een nieuw toestel te voorzien.

iPhone 13 kent subtiele ontwerpwijzigingen

De eerste ontwerpwijziging die je op zal vallen in de iets kleinere notch. Na jarenlang dezelfde inkeping te hebben gebruikt om de Face ID-componenten een plak te kunnen geven, heeft Apple het formaat nu eindelijk met 20% verkleind. Deze kleinere notch heeft eigenlijk geen invloed op de hoeveelheid informatie dat op de display wordt getoond. Het biedt echter net iets meer ruimte om het scherm te lezen, iets wat veel iPhone liefhebbers zullen waarderen. De iPhone 13 oogt daardoor net iets groter dan de iPhone 12, iets wat een absoluut voordeel is als je een nieuwe iPhone 13 wilt kopen.

A15 Bionic-processor

De A14processor heeft in de iPhone 13 plaats gemaakt voor de nieuwe A15 bionic processor. Deze processor is gebouwd op het 5nm-proces en beschikt over 4 cores. Naast de nieuwe processor is er ook sprake van een nieuwe een snellere Neural Engine en een geavanceerde ISP. Apple zegt zelf dat de nieuwe processor het resultaat is de wens om meer met de iPhone 13 te kunnen doen, niet om een veel snellere processor beschikbaar te maken.

Toch is dat laatste goed gelukt. Voor het geval je het mocht willen weten, de A15 processor is 15 tot 20% sneller dan de A14 processor in de iPhone 12. Voor de liefhebbers is het wellicht interessant om te weten de benchmark bij een single-core test resulteert in een score van 1724 punten. De iPhone 12 haalde ‘slechts’ 1570 punten. Om het nog duidelijker te illustreren: die snelheden zijn ongeveer anderhalf keer beter dan de prestaties van de Intel Core i3-8100-processor die je in sommige laptops aantreft. De snelheidsverhogingen en verbeteringen van de iPhone 13 maken het mogelijk om sneller te rekenen. Dat merk je bijvoorbeeld tijdens het gamen op je iPhone 13, maar het heeft ook voordelen bij het maken van foto- en video opnames. Nog grotere verbetering op video gebied vind je in de iPhone 13 Pro

Verbeterde accuduur

Naast de verbeterde prestaties heeft Apple’s A15 bionic processor ook nog een ander positief voordeel: je accu gaat in vergelijking met de iPhone 12 een uur langer mee. Zo is het bijna uitgesloten dat je halverwege de dag je accu moet bijladen en kun je ongestoord gamen en werken met de nieuwe iPhone 13.

MagSafe is ongewijzigd

MagSafe blijft een primaire functie in de iPhone 13-reeks. De functieset is niet veranderd, hoewel Apple graag wijst op de groeiende hoeveelheid  accessoires voor het systeem. Omdat MagSafe universeel is, hoef je geen  nieuwe accessoires aan te schaffen. De oude accessoires zijn volledig compatible met de nieuwe iPhone 13. De MagSafe-oplader, de wallet en het MagSafe-batterijpakket werken dus allemaal zoals voorheen.

Wat wel interessant is, is dat Apple een update voor de MagSafe Wallet heeft aangekondigd waarmee de functie ‘Find My Network’ kan worden gebruikt. Dit is overigens niet te vergelijken met die andere functie ‘AirTag’, maar waarschuwt de iPhone wel voor de laatste koppelingslocatie zodat je deze eenvoudig kan vinden.

Super Retina XDR-display

De iPhone 13 heeft een 6,1-inch display, een aluminium frame en twee camera’s. Apple probeert hiermee een waardig alternatief op de markt te brengen voor liefhebbers van een iPhone toestel  met een wat beperkter budget. Dat is niet zonder reden gedaan: Apple kiest nadrukkelijk voor aparte specificaties voor haar toestellen zodat een grote doelgroep kan worden aangesproken en je als klant uiteindelijk meer waar voor je geld krijgt.

Met de komst van de Super Retina XDR-display is een belangrijke wens van veel iPhone gebruikers in vervulling gegaan. Zo is het scherm 28% helderder wat resulteert in een groter gebruiksgemak en een verbeterde gebruikerservaring. Daarnaast zorgt het P3-kleurengamma en de hoge pixeldichtheid ervoor dat tekst eruit springt en foto’s en video’s scherper worden weergegeven.

De iPhone 13 heeft een geweldige camera

Ook wat betreft de verschillen met de camera is het vrij subtiel gebleven. Apple heeft namelijk niet veel veranderd aan de groothoeklens aan de achterkant. Ook nu treffen we een f/1.6-diafragma en 12MP-sensor aan. De nieuwe groothoeklens heeft echter wel een sensor-shift optische beeldstabilisatie dankzij de nieuwe diagonale camerapositie. Dit betekent dat je opnames nog beter worden en mocht je erg trillen met je handen, dan krijg je nog steeds perfecte foto’s. De belangrijkste upgrade zit juist in de ultragroothoekcamera. Dit zul je in de praktijk vooral merken bij opnames in de avond en nacht. Voor liefhebbers van nachtelijke foto’s is dat helemaal een feest: met de iPhone 13 maak je ook in de nacht de beste opnames.

Voorraad en levertijden van de iPhone 13 in België

Zoals eerder gezegd is de iPhone 13 is verkrijgbaar in zes verschillende  kleuren: starlight, midnight, blauw, roze en rood. Ook wat betreft het geheugen heb je een ruime keuzevrijheid: de iPhone 13 is verkrijg met naar keuze 128 GB, 256 GB en 512 GB aan interne opslag. Weet je al welke uitvoering je wenst, haal hem dan in huis. Vanaf 24 september is de iPhone 13 leverbaar.


Nico
Nico

Nico, oprichter van deze website. Apple fan in hart en nieren. Daarnaast voltijds geek en liefhebber van lekker eten.

Vragen of opmerkingen zijn steeds welkom

Laat gerust van je horen:

iPhone Voorraad
Logo