iPhone SE 2022 kopen

In 2016 maakten we voor het eerst kennis met de iPhone SE. Het was bedoeld als compact en betaalbaar alternatief voor de gewone iPhone. Inmiddels is Apple drie versies verder. De iPhone SE 2022 werd in maart 2022 gepresenteerd. Is dit een geschikte iPhone voor jou? Waarom zou je kiezen voor een iPhone SE 2022 in plaats van een andere iPhone?

Voor wie is de iPhone SE 2022 geschikt?

Heb je nu nog een iPhone 6, 7 of 8 en wil je een iPhone SE 2022 kopen? Dan is een iPhone SE 2022 een mooie upgrade. Je maakt dan de stap naar een robuuster toestel met een snellere processor, 5G-ondersteuning en nog een paar handige verbeteringen. Toch blijf je in dezelfde prijsklasse als die oudere iPhones. Dat maakt deze handzame iPhone vooral geschikt voor mensen met een kleinere beurs, of voor mensen die niet met een groot toestel op pad willen. Het ideale toestel dus voor Apple liefhebbers die geen toestel wensen uit de duurdere prijsklasse zoals de iPhone 14 en iPhone 14 Pro.

Ook als je nog niet zo in het Apple-ecosysteem zit, is de iPhone SE 2022 een goede keus als eerste toestel. Dit is namelijk het instapmodel. Kom je dus van Android en wil je eens iets anders proberen, dan is een iPhone SE 2022 kopen een goede keus.

Waar kan je de iPhone SE 2022 kopen?

In onderstaande tabellen kan je eenvoudig zien waar de iPhone SE 2022 momenteel te koop is. En waar je hem aan de beste prijs kan kopen. We vergelijken voor jou de prijzen van de iPhone SE 2022.

iPhone SE 64GB


iPhone SE 128GB

iPhone SE 2022 128GB Middernacht

Voorraad Apple iPhone SE 2022 128GB Zwart

officiële prijs: € 629


iPhone SE 256GB

iPhone SE 2022 een vertrouwd design

iPhone SE 2022 kopen

Het design van de iPhone SE 2022 is vertrouwd. Het nieuwe toestel lijkt in alles op zijn voorgangers: de iPhone 8 en de iPhone SE 2020. Het heeft afmetingen van 138,4 x 67,3 x 7,3 millimeter. Het blijkt maar dat dit toestel heel makkelijk mee te nemen is. Met een gewicht van 144 gram ligt het ook zeker niet zwaar in de hand.

Je kunt deze iPhone in meerdere kleuren verkrijgen. De kleuren zijn sterrenlicht (wit), middernacht (zwart) en rood. Ook goed om te weten: de iPhone is IP67 water- en stofbestendig. Dat houdt in dat je er best mee in een regenbuitje kunt lopen, zonder dat de iPhone stuk gaat.

De behuizing bestaat uit een aluminium frame met twee glazen panelen aan de voorkant en aan de achterkant. Dit is ook nog een van de weinige toestellen met een thuisknop. Apple heeft bewust gekozen voor een vertrouwd design, zodat het de productiekosten laag kon houden. Daarvan profiteert uiteindelijk de gebruiker. Een iPhone SE 2022 kopen staat dus gelijk aan een degelijk en vertrouwd toestel kopen.

Het scherm van de iPhone SE

Het scherm van de iPhone SE 2022 is een 4,7 inch Retina scherm met HD-kwaliteit. Apple heeft hiervoor LCD in plaats van OLED gekozen. Ook hier is de reden daarvoor weer: de prijs. Apple wil echt een iPhone op de markt brengen die voor iedereen te betalen is en een goede eerste kennismaking met het merk verzorgt. Het scherm heeft een resolutie van 1334 x 750 pixels, wat een pixeldichtheid van 326 ppi maakt. Daarmee staan bijvoorbeeld letters echt haarscherp op je scherm.

Dankzij de True Tone ondersteuning springen de beelden op het scherm er echt bovenuit. Ook heeft het scherm P3-kleurenweergave en haptic touch. Haptic Touch is een functie waarmee je 3D Touch-acties kunt uitvoeren zonder dat je over een drukgevoelig scherm beschikt. iOS kijkt hoelang je op het scherm drukt en simuleert dan een gekoppelde actie.

Apple noemt het glas in het scherm ‘het sterkste glas in een smartphone’. Wij nemen bij onze geliefde iPhone liever niet de proef op de som, maar we geloven Apple wel. Toch raden we je aan om er een screenprotector op te plakken en een hoesje om je iPhone te doen. Just to be sure!

Hardware en prestaties

Nu wordt het iets technischer: deze iPhone beschikt over een A15 Bionic-chip met een 6-core CPU en 4-core GPU. Ook heeft het een 16-core Neural Engine. Je kunt kiezen uit een 64 GB, 128 GB of 256 GB opslag. Ook ondersteunt deze nieuwe iPhone SE 5G. Heb je dus een 5G-abonnement, dan kun je daarmee razendsnel en stabiel mobiel internetten.

Is de iPhone SE 2022 een snelheidsduivel? Eigenlijk kunnen we daar gewoon ‘ja’ op zeggen. Je vindt namelijk dezelfde chip ook in de iPhone 13. Alles werkt ontzettend snel, van het opstarten van apps tot het wisselen tussen schermen. Dat verwacht je eigenlijk niet van een instapmodel dat vele malen goedkoper is dan bijvoorbeeld de iPhone 13 Pro. Toch heeft Apple het voor elkaar gekregen om dit toestel gewoon lekker ‘snappy’ te maken.

Laat je dus niet foppen door de prijs of het kleinere ontwerp. Er zit genoeg technologie in om je een fijne gebruikerservaring te geven. Heb je deze iPhone eenmaal in je handen gehad, dan is de kans groot dat je nog eens de overstap naar een grotere iPhone overweegt.

De camera

Een van de belangrijkste onderdelen van een smartphone is tegenwoordig de camera. Een iPhone SE 2022 mag dan wel een instapmodel iPhone zijn, maar het is wel een product van Apple. En dat houdt in dat je gewoon een goede camera mag verwachten. Dat is met de aanwezigheid van de A15-chip geen enkel probleem. Ook camerafuncties die met een enkele lens normaal gesproken moeilijk te realiseren zijn, zijn mogelijk op dit toestel.

Voor mooie foto’s werkt Apple met zogenoemde ‘computational photography’. Oftewel: fotografie die grotendeels computergestuurd wordt gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld met Deep Fusion je foto’s extra detail geven. Fotografische stijlen geven je foto’s dan net weer wat meer sfeer. En met portretmodus kun je met één lens ook prima diepte fotograferen.

De camera van de iPhone SE 2022 presteert het best bij daglicht. Het hoeft geen hele zonnige dag te zijn om de camera goed te laten presteren, ook in bewolking zien je foto’s er prima uit.

Accuduur

De batterij van de iPhone SE 2022 is indrukwekkend. Je kunt er wel 15 uur achter elkaar mee doen. Hoewel de andere iPhones een mogelijkheid hebben om een MagSafe-lader te gebruiken, heeft deze iPhone dat niet. Toch kun je wel gewoon draadloos opladen. De batterij heeft 10 procent meer capaciteit, waardoor je nog langer met je iPhone kunt doen.

Om ervoor te zorgen dat de batterij zo lang mogelijk meegaat, helpt de eerdergenoemde A15-chip om extra energie te besparen. Tegenover de vorige generaties iPhone SE heeft Apple echt een slag geslagen qua batterijduur. Apple claimt zelfs 2 uur extra video kijken en 10 uur extra audio luisteren op een volle batterij. Dat maakt een iPhone SE 2022 kopen de moeite waard.

Ook met een iPhone SE 2022 haal je moeiteloos het einde van de dag, en houd je mogelijk zelfs nog wat juice over. Dat is wel afhankelijk van hoe vaak je het toestel oppakt en wat je ermee doet.

De batterij laadt ook snel op: met een 20 Watt oplader heb je de batterij in een halfuurtje voor de helft opgeladen. Die lader moet je er wel zelf bij kopen, want bij de iPhone SE 2022 levert Apple geen stroomadapter mee. Wel is er een oplaadkabel in de doos aanwezig. Apple levert geen adapter meer mee omdat het duurzamer wil omgaan met het milieu. De fabrikant gaat ervan uit dat iedere Apple-gebruiker wel tenminste één geschikte lader heeft liggen. Heb je er geen, dan kun je die apart erbij kopen. Het voordeel is dan wel dat je een leven lang met die lader kunt doen, en deze ook op andere Apple-apparaten past.

Hoe lang gaat de iPhone SE 2022 nog mee?

Standaard is de iPhone voorzien van iOS 15.4. Je kunt voorlopig nog gewoon blijven updaten, want zeker de komende 5 jaar komt Apple er nog met updates voor. Ook met dit instapmodel kom je gewoonweg niets te kort. Live tekst, geanimeerde achtergronden in de Weer-app, de interactieve wereldbol in Apple Kaarten, of Spatial Audio voor FaceTime: het werkt allemaal perfect op de iPhone SE 2022.

De nieuwste iPhones werken met iOS 16. Goed nieuws: ook die versie kan gewoon op je iPhone SE 2022. Naar verwachting zullen vrijwel alle functies gewoon ook op dit instapmodel werken. Bovendien is deze iPhone van 5G voorzien: de nieuwste netwerktechniek voor razendsnel internet op je mobiele telefoon. Daarmee kan je echt nog jaren vooruit. De iPhone SE 2022 kopen staan dus voor jaren van gemoedsrust tegen een aantrekkelijke prijs.

Nico
Nico

Nico, oprichter van deze website. Apple fan in hart en nieren. Daarnaast voltijds geek en liefhebber van lekker eten.

Vragen of opmerkingen zijn steeds welkom

Laat gerust van je horen:

iPhone Voorraad
Logo