iPad mini kopen in België

Een iPad mini kopen is sowieso een goed idee. Hij is klein, draagbaar makkelijk op te bergen en razend snel! Wist je dat deze kleine krachtpatser dezelfde chip heeft als de iPhone 13 Pro? De mini is dus een kleine iPad met grootse prestaties!

iPad mini kopenDe iPad mini is net als de andere uitvoeringen, niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Terwijl de iPhone ideaal is als verlengstuk van het kantoor, is de iPad mini juist de ideale metgezel voor onderweg. Uiteraard kan je er niet mee bellen, maar dankzij alle andere functie is Apple’s antwoord op de tablet bijna onmisbaar. Zo speel je net zo makkelijk je favoriete games op de iPad Mini en kijk je dankzij de snelle internetverbinding ook naar je favoriete Netflix films en series.

iPad mini 6 kopen

Wil je de iPad mini kopen? Dan hebben we voor jou een handig overzicht gemaakt van waar de iPad mini momenteel op voorraad is. Bovendien vermelden we de prijs zodat je meteen prijzen kan vergelijken. Zo ben je zeker van je nieuwe iPad mini aan de beste prijs te kopen.

iPad mini voorraad

Maar let op, momenteel is de iPad mini net als alle andere iPads moeilijk te verkrijgen. Je kan in ons overzicht zien waar er momenteel voorraad is van de iPad mini. We updaten onze website meermaals per dag om u zo goed mogelijk van informatie te voorzien.

iPad mini 6 64GB

iPad mini 6 256GB

De iPad Mini 6, bijzonder handig voor onderweg

Een van de grootste voordelen van de iPad Mini is het formaat. Het is een heerlijk compact toestel wat aangenaam in de hand ligt en daardoor eenvoudig te bedienen is. In de loop der jaren zijn er verschillende modellen op demarkt verschenen, maar in grote lijnen is de afmeting vrijwel gelijk gebleven: 20,3 cm hoog, 13,5 cm breed en een dikte van 0,6 cm. Met een gewicht van ongeveer 300 gram is het bijzonder hanteerbaar en draagbaar. De iPad Mini stop je dan ook makkelijk in je jas, je tas of je koffer. Kortom, de iPad mini kopen voor onderweg of op vakantie is een goed idee.

Klein, maar super krachtig

Het kleine formaat van de iPad Mini doet vermoeden dat het minder krachtig zou zijn dan de grotere versies. Niks is minder waar. Dankzij de krachtige processor kun je er nagenoeg alle taken mee uitvoeren: het lezen van je favoriete e-book, je agenda raadplegen en bijwerken, e-mails lezen en verzenden. Ook het sorteren en bewerken van je favoriete vakantiefoto’s of video’s en het streamen van films via Netflix is geen probleem. Het is daardoor dé oplossing voor degenen die gewone iPad net iets te groot vinden en een iPhone weer net te klein.

De verbeteringen bij de iPad Mini 6

De iPad Mini 6 is de opvolger van de iPad Mini 5. Deze werd in 2021 gelanceerd tijdens het inmiddels bekende Apple Event. In vergelijking met de voorganger is de nieuwste versie behoorlijk vernieuwd. Zo neemt de display de volledige ruimte van de voorzijde in. Dit betekent dus een groot scherm van 8.3 inch terwijl de afmetingen van het toestel nagenoeg gelijk zijn gebleven. Naast het display, is ook de chip net iets beter in vergelijking met de vorige generaties iPad Mini.

Het display

iPad mini voorraadNaast het compacte formaat van de iPad Mini 6 is ook de kwaliteit van het scherm een pluspunt. De kleinste iPad heeft namelijk een Retina display gekregen. Alhoewel dit een kleine verbetering lijkt, merk je het wel bij het dagelijkse gebruik. Dit display (1536 x 2048 pixels), heeft een resolutie van  326 pixels per inch. Het zorgt voor heldere kleuren en een aangename gebruikservaring. Hierdoor zijn zelfs de kleinste letters beter zichtbaar, ideaal als je vaak gebruik maakt van je iPad els e-book reader.

De A15-chipset

De A15-chip in de iPad Mini 6 zorgt voor een supersnelle verwerking van alle gegevens, bovendien is het geschikt voor 5G. Hiermee surf je dus razendsnel over het internet, speel je jouw favoriete games net iets sneller en haal je in de kortst mogelijke tijd grote bestanden binnen. Kortom, het is pure winst. De goede prestaties van de A15-chip zorgen ook voor een vlotte werking van de meeste apps. Opvallend is daarnaast ook de plaatsing van de Touch ID scanner. Deze zat voorheen onderaan en is nu naar boven verplaatst. Voor veel iPad gebruikers zal dat zeker een positieve ontwikkeling zijn.

Nachtmodus

Een van de handigste opties die je ook al bij de iPad Mini 5 zag, is de Nachtmodus. Deze activeer je via Instellingen > Beeldscherm en helderheid > Night Shift. Het voordeel is dat je hierdoor minder last hebt van het licht van je iPad. Vooral als je de iPad Mini 6 in bed gebruikt is dat ideaal. Je hebt in de instellingen de mogelijkheid om de Night Shift tot de volgende ochtend te activeren zodat je geen last hebt van het licht als je slaapt. Bepaal je liever zelf de tijden waarop het is ingesteld dan kan je dat gewoon handmatig doen. Wil het zo instellen dat de functie actief is tussen zonsondergang en zonsopgang, activeer dan wel eerst de locatievoorzieningen via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem.

iPadOS 15

iPadOS is het besturingssysteem van de iPad Mini 6. Oorspronkelijk maakte Apple gewoon gebruik van het bekende Ios, maar sinds enige tijd hebben de Apple tablets een eigen besturingssysteem. Alhoewel de basis van het OS hetzelfde is, zijn er wel degelijk verschillen. Hierdoor is het voor iPad Mini gebruikers een stuk gebruiksvriendelijker geworden, bovendien is het kinderlijk eenvoudig om te switchen tussen een iPhone en een iPad Mini.

Multitasking

Vooral op het punt van multitasking is het nieuwe besturingssysteem een goede stap vooruit. Je kan nu kiezen welke apps er in een gesplit scherm getoond worden. Op die manier heb je de meest gebruikte apps binnen handbereik. Werk je graag met verschillende schermen, dan kun je via de app-switcher snel schakelen tussen de verschillende schermen.

Nog een belangrijk voordeel: het gebruik van Bluetooth in combinatie met een extern keyboard. Gebruik je dit, dan heb je enkele sneltoetsen tot je beschikking zodat je nog sneller kan werken.

Nico
Nico

Nico, oprichter van deze website. Apple fan in hart en nieren. Daarnaast voltijds geek en liefhebber van lekker eten.

Vragen of opmerkingen zijn steeds welkom

Laat gerust van je horen:

iPhone Voorraad
Logo