iPhone Advies : Welke iPhone kopen in 2023?

Welke iPhone kopen? In dit artikel lees je het juiste advies, gegeven door een iPhone expert. Denk je er aan een iPhone te kopen? Goede keuze! Maar welke iPhone kopen? Dat is niet altijd een eenvoudige keuze, met deze koopgids helpen we jou alvast een eind op weg.

Welke iPhone je gaat kopen is afhankelijk van enkele punten die je vooraf eerst zelf zal moeten bepalen. Wat is je budget? Afhankelijk daarvan zal je al een eerste selectie kunnen doen in de beschikbare modellen.

Bekijk zeker ook wat je verwacht van je toestel. Batterijduur, de grootte van het toestel. Wie graag ook foto’s neemt met zijn iPhone. Dus belang hecht aan de kwaliteit van de camera zal ook een andere keuze overwegen dan iemand die opzoek is naar een budget toestel.

Welke iPhone kopen?

Momenteel zijn er 5 iPhone modellen die Apple officieel verkoopt. Dat zijn de iPhone 15 Pro (Max), iPhone 15 (Plus), iPhone 14 (Plus), iPhone 13 (mini), iPhone SE. Dat is dus een vrij ruime keuze. Daarnaast vind je hier en daar nog voorraad van de iPhone 14 Pro.

Welke iPhone kopen in een notendop:

 • iPhone 15 Pro (Max): Geschikt voor de professionele gebruikers, vooral camera functies zijn belangrijk voor jou
 • iPhone 15: Geschikt voor de gewone smartphone gebruiker, met intensief tot matig gebruik
 • iPhone 14: Geschikt voor de gewone smartphone gebruiker, met intensief tot matig gebruik
 • iPhone 13: Geschikt voor gebruikers met een kleiner budget die nog steeds een vrij krachtige iPhone wensen.
 • iPhone SE: Vooral geschikt voor gebruikers met een kleiner budget.

iPhone 15 Pro (Max)

iPhone 15 ProDe iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max zijn de twee top modellen van Apple voor 2023. Deze pro lijn van de iPhone onderscheidt zich op verschillende manieren van alle andere iPhones. Eerst en vooral is de iPhone 14 Pro (Max) vervaardigt uit Titanium. Waardoor hij licht en robuust aanvoelt in vergelijking met andere iPhone modellen.  Natuurlijk is er qua technologie ook een aanzienlijk verschil. De iPhone 15 Pro beschikt ook over 3 Camera’s, waarvan 1 met maar liefst 48 megapixel. Daarnaast beschikt de iPhone 15 Pro Max over een periscoopcamera.  Een andere nieuwigheid, uniek aan deze iPhone, is de actieknop. Op de iPhone 15 Pro pagina kom je alles te weten over de actie knop en andere aspecten van de iPhone 15 Pro.

Voordelen en nadelen iPhone 15 Pro (Max)

Voordelen:
 • Best uitgeruste iPhone
 • 3 Camera’s
 • Beste batterijduur
 • Titanium afwerking
 • Tot 1 TB opslag

Nadelen:
 • Prijs
 • iPhone 15 Pro Max enkel verkrijgbaar vanaf 256 GB
 • iPhone 15 Pro Max duurder dan voorgaande jaren

Conclusie
Ons iPhone advies voor de iPhone 15 Pro? Je kiest voor de iPhone 15 Pro omdat je een gebruiker bent die vaak zijn smartphone nodig heeft voor ook professionele doeleinden. Kies ook voor de iPhone 15 Pro als je veel eist van een smartphone. De iPhone 15 Pro heeft een uitmuntende batterij duur. De camera’s van deze iPhone zijn nog verder verbeterd en de iPhone 15 Pro Max beschikt nu zelfs over een periscoopcamera. Andere grote nieuwigheid is uiteraard de Actieknop. Met deze knop kan je een actie naar wens opstarten.

iPhone 14 (Plus)

iPhone 14 adviesDe grootste verandering bij de iPhone 14 is de introductie van de iPhone 14 Plus. De iPhone 14 Plus is het goedkopere broertje van de iPhone 14 Pro Max. De introductie van de iPhone 14 Plus betekent ook het einde van de iPhone mini. Momenteel kan je enkel nog de iPhone 13 mini kopen (zie hieronder). Verder bevat de iPhone 14 eigenlijk zo goed als alle hardware van de iPhone 13 Pro. De camera kende enkele kleine verbeteringen en ook de batterij is verder geoptimaliseerd. De iPhone 14 Plus kent zelfs de beste batterijduur van alle huidige iPhone modellen. Kan je dan beter de iPhone 13 kopen in plaats van de iPhone 14? Wel het zal ook van je budget afhangen. Weet dat deze iPhone sowieso ook een jaartje langer software updates zal ontvangen dan het voorgaande model. De iPhone 13. Meer weten over de iPhone 14? Lees er alles over op onze iPhone 14 pagina.

Voordelen en nadelen iPhone 14

Voordelen:
 • Beste batterijduur (Plus model)
 • Verbeterde camera
 • A15 chip is zéér snel

Nadelen:
 • Prijs
 • Weinig verschil met de iPhone 13

Conclusie
Ons iPhone advies voor deze iPhone 14 (Plus)? De iPhone 14 verschilt weinig van de iPhone 13. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen met de iPhone 13. Zo is er de crash detectie en de SOS-Noodmelding via satelliet (nog niet in Europa beschikbaar). Ook de verbeterde camera’s kunnen een belangrijk punt zijn om te kiezen voor de iPhone 14. Heb je momenteel een iPhone 11 of ouder? Dan zal je zeker een verschil merken. Heb je een iPhone 12 of ouder? Dan zal upgraden naar dit model geen grote verbeteringen met zich meebrengen.

iPhone 13 (mini)

iPhone 13 kopenDe iPhone 13 is zeg maar de bais iPhone van dit moment. Maar zeg niet zomaar “basis” iPhone. Hij is zeer rijkelijk en goed uitgerust.  Hij heeft dezelfde A15 Bionic chip. Maar toch zijn er hier en daar enkele minimale verschillen

De iPhone 13 en iPhone 13 mini zijn uitgerust met de A15 Bionic-chip. De iPhone 13 is voorzien van een aluminium frame. Waardoor hij lekker licht aanvoelt. De kleine verschillen vind je onder andere in de camera’s, De iPhone 13 heeft 2 camera’s, dat wil zeggen dat de iPhone 13 de telelens niet heeft die je op de iPhone 13 Pro wel terug vindt. Ook het scherm is ietsje anders. Bij de iPhone 13 ontbreekt de ProMotion functie. Maar deze kleine verschillen maken van deze iPhone 13 geen slechtere iPhone. Prijs kwaliteit gezien, is de iPhone 13 de beste keuze.

Voordelen en nadelen iPhone 13 (mini)

Voordelen:
 • De referentie iPhone
 • Beste prijs/kwaliteit verhouding
 • Door de A15 chip is hij even snel als de iPhone 14

Nadelen:
 • Aluminium geeft een minder premium gevoel
 • Geen telelens (Enkel ultragroothoeklens en groothoeklens)

Conclusie
Ons iPhone Advies voor deze iPhone 13? De iPhone 13 is de bais iPhone. Wil je een goede basis iPhone voor een redelijk budget? Da, biedt deze iPhone 13 de beste prijs/kwaliteit verhouding. Zeker als je iPhone 13 prijzen gaat gaan vergelijken dan kan je een zeer degelijke iPhone kopen voor niet te veel geld.

iPhone 12

iPhone 12 voorraadDe iPhone 12 is zeg maar de budget iPhone. Maar zeg niet zomaar “budget” iPhone. Hij is zeer rijkelijk en goed uitgerust. Hij heeft heel wat technologie aan boord dat je ook terugvind in de iPhone 12 Pro. Denk maar aan 5G, een OLED scherm met HDR, 2 camera’s, enz.

De iPhone 12 is uitgerust met de A14 Bionic-chip. De iPhone 12 is voorzien van een aluminium frame. Waardoor hij lekker licht aanvoelt. Let wel op bij de aankoop van een iPhone 12. Apple stelt de officiële prijs op 809€. Dat is dezelfde prijs als die van de iPhone 13 mini. Dus vergelijk prijzen, als je 809€ wenst te betalen dan is de iPhone 13 mini misschien een betere keuze. Tenminste kan leven met een kleiner model.

Voordelen en nadelen iPhone 12 (mini)

Voordelen:
 • Uitmuntende basis iPhone
 • 2 Camera’s
 • 5G

Nadelen:
 • Aluminium geeft een minder premium gevoel
 • “slechts” tot 256GB opslag
 • Geen telelens (Enkel ultragroothoeklens en groothoeklens)
 • Prijs goedkoopste model is gelijk aan de prijs goedkoopste iPhone 13 model

Conclusie
Ons iPhone advies voor de iPhone 12? De iPhone 12 is eigenlijk een goede budget iPhone. Een prima instapper aan een heel goede prijs. Wie liever een kleiner model heeft kan beter gaan voor de iPhone 13 mini. Belangrijk is dat je vooral iPhone 12 prijzen gaat vergelijken. Dat kan je heel wat geld besparen. De iPhone 12 zeker het overwegen waard. Je gaat geen spijt hebben van je aankoop.

iPhone SE

iPhone SE 2022 iPhone adviesDe iPhone SE is gelanceerd in 2022. Dat is dus na de iPhone 13. Ben je verbaasd? Goed zo. Want de iPhone SE is ook verrassend goed. Ook al ziet hij er ouder uit dan de iPhone 13, het is een zeer goede iPhone met een zeer aantrekkelijke prijs. Qua hardware is hij dus redelijk bij de tijd. Qua design iets minder. Bovendien gebruikt de iPhone SE als enige iPhone nog steeds Touch ID. Geen Face ID dus voor de iPhone SE.

Voor wie is de iPhone SE dan bedoeld? Hij is bedoeld voor gebruikers die een iPhone willen aan een zo laag mogelijke prijs die toch nog een eindje mee kan.

Voordelen en nadelen iPhone SE

Voordelen:
 • Recente hardware
 • Lage prijs

Nadelen:
 • Geen Face ID
 • Batterij prestaties

Conclusie
Ons iPhone advies voor de iPhone SE 2022? De iPhone SE is sowieso een goede keuze voor weinig geld. Hij is krachtig en goedkoop. Hij is misschien wel de beste keuze voor wie een iPhone wenst te kopen voor zijn kinderen. Bovendien kan hij zeker nog voor enkele jaren mee. Dat aan een zeer scherpe prijs.

De Beste iPhone van 2023

Wat is de beste iPhone van 2023? De iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max zijn op dit moment de topkeuzes vanwege hun krachtige A17 Pro-chip, state-of-the-art ProMotion-scherm en de unieke toch wel nuttige Acie knop. Deze combinatie van krachtige technologie en uitstekende functies maken de iPhone 15 Pro en Pro Max de beste keuze voor iedereen die op zoek is naar de ultieme iPhone ervaring.

Er is dus een ruime keuze aan iPhone’s en het is soms lang niet eenvoudig een keuze te maken. Met deze koopgids hoop ik je alvast een eind op weg geholpen te hebben. Ben je nog niet zeker welke iPhone kopen? Geen probleem, ik help je graag verder. Stel je vraag gerust hieronder in de reacties en ik help je met plezier verder.

 Welke iPhone kopen F.A.Q.

Welke iPhone kopen met de beste prijs/kwaliteit?

De iPhone 13 biedt je momenteel de beste prijs kwaliteit verhouding. Hij is goedkoper dan de iPhone 14 die niet zoveel meer te bieden heeft. Van ons krijgt de iPhone 13 dus het label “Beste prijs/kwaliteit”

Welke iPhone kopen voor professioneel gebruik?

Voor professioneel gebruik raden we momenteel de iPhone 14 Pro aan. Niet alleen omdat hij tot 1TB aan opslagruimte heeft. Maar ook omdat hij robuuster is en iets stijlvoller oogt. Daarnaast is het makkelijker werken op het grotere scherm van de iPhone 14 Pro Max.

Welke iPhone kopen voor gewoon gebruik?

Voor de gewone gebruiker is de iPhone 13 de beste optie. Heb je niet zo een groot budget? Koop dan de iPhone 12 of iPhone SE. Oudere modellen raden we niet aan.

Welke iPhone kopen voor een kind?

Voor kinderen raden we de iPhone SE aan. Niet te prijzig, recente hardware waardoor hij zeker nog een tijdje mee kan.

Welke iPhone kopen met de beste camera?

De iPhone met de beste camera is momenteel de iPhone 14 pro. Wens je een iPhone te kopen voor zijn uitmuntende camerakwaliteit dan is de iPhone 14 Pro Max de enige juiste keuze.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.6 / 5. Aantal beoordelingen: 5

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Nico
Nico

Nico, oprichter van deze website. Apple fan in hart en nieren. Daarnaast voltijds geek en liefhebber van lekker eten.

Vragen of opmerkingen zijn steeds welkom

Laat gerust van je horen:

iPhone Voorraad
Logo