Welke iPhone kopen? vind de beste iPhone voor jou

Welke iPhone kopen?

Je denkt er aan een iPhone te kopen. Goede keuze, maar welke iphone kopen? Dat is niet altijd een eenvoudige keuze, met deze koopgids helpen we jou alvast een eind op weg.

Welke iPhone je gaat kopen is afhankelijk van enkele punten die je vooraf eerst zelf zal moeten bepalen. Wat is je budget? Afhankelijk daarvan zal je al een eerste selectie kunnen doen in de beschikbare modellen.

Bekijk zeker ook wat je verwacht van je toestel. Batterijduur, de grootte van het toestel. Wie graag ook foto’s neemt met zijn iPhone. Dus belang hecht aan de kwaliteit van de camera zal ook een andere keuze overwegen dan iemand die opzoek is naar een budget toestel.

Welke iPhone kopen: de iPhone modellen

Momenteel zijn er 5 iPhone modellen die Apple officieel verkoopt. Dat zijn de iPhone 12 Pro (Max), iPhone 12 (mini), iPhone SE, iPhone 11 en iPhone Xr. Dat is dus een vrij ruime keuze. De iPhone 12 Pro is de duurste en ook meteen de best uitgeruste iPhone. De iPhone SE is de goedkoopste maar daarom ook niet de minst gunstige keuze. Zie je de bomen door het bos niet meer? Geen probleem we helpen je op weg.

iPhone 12 Pro (Max)

iPhone 12 koopgiBeginnen doen we met het vlaggenschip van de iPhone reeks. De iPhone 12 Pro. Dit is de best uitgeruste iPhone. Meteen ook het duurste model. De iPhone 12 Pro start vanaf € 1159. Dat is natuurlijk een smak geld. Maar je krijgt er natuurlijk heel wat voor terug. De iPhone 12 Pro onderscheidt zich op enkele vlakken van de andere iPhone’s. Ten eerste is de iPhone 12 Max het grootste iPhone model. Ben je fan van grotere smartphones? Wil je daarbovenop het nieuwste model. Dan is de iPhone 12 Max de juiste keuze. Hij beschikt over 3 camera’s. Dus ben neem je graag de perfecte foto met je smartphone. Dan is de iPhone 12 Pro sowieso de betere keuze.

Voordelen en nadelen iPhone 12 Pro (Max)

Voordelen:
 • Best uitgeruste iPhone
 • 3 Camera’s
 • LiDAR scanner voor AR games
 • iPhone 12 Max, de grootste iPhone
 • Metalen afwerking is robuuster
 • Opslag vanaf 128GB (256GB en 512GB ook beschikbaar)

Nadelen:
 • Prijs (minstens € 200 duurder)
 • Niet echt de meerprijs waard
 • Zwaarder dan de iPhone 12

Conclusie
Conclusie: Je kiest voor de iPhone 12 Pro omdat je groot belang hecht aan enkel de beste foto’s op je smartphone. Daarnaast hou je wel van het premium gevoel. De iPhone 12 Pro heeft een metalen afwerking waardoor hij robuuster is. Maar bovendien ook klasse uitstraalt. Wil je een grote smartphone met een groot scherm. Dan is de iPhone 12 Pro Max een uiterst goede keuze. Tot slot heb je er geen probleem mee de hogere prijs te betalen. Dan is de iPhone 12 Pro (Max) het toestel dat je zoekt.

iPhone 12 (mini)

iPhone 12 voorraad

De iPhone 12 is zeg maar de basis iPhone. Maar zeg niet zomaar “basis” iPhone. Hij is zeer rijkelijk en goed uitgerust. Hij heeft heel wat technologie aan boord dat je ook terugvind in de iPhone 12 Pro. Denk maar aan 5G, een OLED scherm met HDR, 2 camera’s, enz.

Belangrijk is ook te weten dat deze iPhone 12 dezelfde chip aan boord heeft als zijn grotere broer de iPhone 12 Pro. Beiden zijn ze uitgerust met de A14 Bionic-chip. De afwerking is wel anders. De iPhone 12 is voorzien van een aluminium frame. Waar dat bij de Pro modellen metaal is. Verder is deze iPhone absoluut een goede keuze. Hij is zijn geld meer dan waard!

Voordelen en nadelen iPhone 12 (mini)

Voordelen:
 • Uitmuntende basis iPhone
 • 2 Camera’s
 • 5G
 • Evenwaardig aan de Pro modellen
 • Beste prijs/kwaliteit

Nadelen:
 • Aluminium geeft een minder premium gevoel
 • “slechts” tot 256GB opslag
 • Geen telelens (Enkel ultragroothoeklens en groothoeklens)

Conclusie
Conclusie: De iPhone 12 is eigenlijk het referentie model. Voldoet hij niet? Verwacht je meer van je iPhone? Ga dan kijken naar de iPhone 12 Pro. Is hij te duur? Dan kan je naar de onderstaande modellen gaan. Voor alle andere gevallen raden we de iPhone 12 aan. Een prima instapper aan een heel goede prijs. Wie liever een kleiner model heeft kan gaan voor de iPhone 12 mini. Klein maar even goed als zijn grotere broer. Je moet niets inboeten aan specificaties. Bovendien is hij iets goedkoper.

iPhone 11

iPhone 11 koopgids

De iPhone 11 zag in 2019 het levenslicht. Hij is dus een jaartje voor de iPhone 12 gelanceerd. Mede door zijn lage prijs is hij een prima alternatief voor wie de iPhone 12 te duur vind. Je moet het wel met een aantal technologieën minder doen. Zo heeft hij geen 5G aan boord. Maar voor de rest is deze iPhone een prima koop. Hij beschikt over 2 camera lenzen aan de achterzijde en hij heeft de krachtige A13-Bionic chip aan boord.

Wie nu de iPhone 11 koopt doet hiermee zeker een prima koop. Je koopt ook een toestel waarvan je zeker mag zijn dat je er nog veel jaren plezier zal aan hebben.

Voordelen en nadelen iPhone 11

Voordelen:
 • Prima alternatief voor minder geld
 • 2 Camera’s
 • Zeer goede batterij (beter dan de iPhone 12!)
 • Goede prijs/kwaliteit

Nadelen:
 • “slechts” tot 256GB opslag
 • Bredere schermranden

Conclusie
Conclusie: De iPhone 11 is het beste alternatief voor wie de iPhone 12 te duur vindt. Je hebt natuurlijk niet de nieuwste hardware en hij oogt ook iets minder fraai dan de nieuwere modellen. Maar dat is persoonlijke smaak. Belangrijk is ook te noteren dat de batterij in sommige gebruiksomstandigheden zelfs beter presteert dan die van de iPhone 12.

iPhone SE

iPhone SE 2 voorraad

De iPhone SE is gelanceerd in 2020. Dat is dus na de iPhone 11. Ben je verrast? Goed zo. Want de iPhone SE is ook verrassend goed. Ook al ziet hij er ouder uit dan de iPhone 11, het is een zeer goede iPhone met een zeer aantrekkelijke prijs. Qua hardware is hij dus redelijk bij de tijd. Qua design iets minder. Bovendien gebruikt de iPhone SE als enige iPhone nog steeds Touch ID. Geen Face ID dus voor de iPhone SE.

Voor wie is de iPhone SE dan bedoeld? Hij is bedoeld voor gebruikers die een iPhone willen aan een zo laag mogelijke prijs die toch nog een eindje mee kan.

Voordelen en nadelen iPhone SE

Voordelen:
 • Recente hardware
 • Lage prijs

Nadelen:
 • Geen Face ID

Conclusie
Conclusie: De iPhone SE is sowieso een goede keuze voor weinig geld. Hij is krachtig en goedkoop. Hij is misschien wel de beste keuze voor wie een iPhone wenst te kopen voor zijn kinderen. Bovendien kan hij zeker nog voor enkele jaren mee. Dat aan een zeer scherpe prijs.

 Welke iPhone kopen F.A.Q.

Welke iPhone kopen met de beste prijs/kwaliteit?

De iPhone 12 biedt je momenteel de beste prijs kwaliteit verhouding. Hij is goedkoper dan de iPhone 12 Pro die niet zoveel meer te bieden heeft. Van ons krijgt de iPhone 12 dus het label “Beste prijs/kwaliteit”

Welke iPhone kopen voor professioneel gebruik?

Voor professioneel gebruik raden we momenteel de iPhone 12 Pro uit. Niet alleen omdat hij tot 512GB aan opslagruimte heeft. Maar ook omdat hij robuuster is en iets stijlvoller oogt. Daarnaast is het makkelijker werken op het grotere scherm van de iPhone 12 Pro Max.

Welke iPhone kopen voor standaard gebruik?

Voor de gewone gebruiker is de iPhone 12 de beste optie. Heb je niet zo een groot budget? Koop dan de iPhone 11 of iPhone SE. De iPhone Xr koop je beter niet meer.

Welke iPhone kopen voor een kind?

Voor kinderen raden we de iPhone SE aan. Niet te prijzig, recente hardware waardoor hij zeker nog een tijdje mee kan.

Welke iPhone kopen met de beste camera?

De iPhone met de beste camera is momenteel de iPhone 12 pro. Wens je een iPhone te kopen voor zijn uitmuntende camerakwaliteit dan is de iPhone 12 Pro Max de enige juiste keuze.

Er is dus een ruime keuze aan iPhone’s en het is soms lang niet eenvoudig een keuze te maken. Met deze koopgids hoop ik je alvast een eind op weg geholpen te hebben. Ben je nog niet zeker welk toestel het beste is voor jou? Geen probleem, ik help je graag verder. Stel je vraag gerust hieronder in de reacties en ik help je met plezier verder.

Nico

Nico, oprichter van deze website. Apple fan in hart en nieren. Daarnaast voltijds geek en liefhebber van lekker eten.

Vragen of opmerkingen zijn steeds welkom

Geef een reactie

iPhone Voorraad
Logo