Welke iPhone kopen? vind de beste iPhone voor jou

iPhone Koopgids

Je denkt er aan een iPhone te kopen. Goede keuze, maar welke iphone kopen? Dat is niet altijd een eenvoudige keuze, met deze koopgids helpen we jou alvast een eind op weg.

Welke iPhone je gaat kopen is afhankelijk van enkele punten die je vooraf eerst zelf zal moeten bepalen. Wat is je budget? Afhankelijk daarvan zal je al een eerste selectie kunnen doen in de beschikbare modellen.

Bekijk zeker ook wat je verwacht van je toestel. Batterijduur, de grootte van het toestel. Wie graag ook foto’s neemt met zijn iPhone. Dus belang hecht aan de kwaliteit van de camera zal ook een andere keuze overwegen dan iemand die opzoek is naar een budget toestel.

Welke iPhone kopen: de iPhone modellen

Momenteel zijn er 5 iPhone modellen die Apple officieel verkoopt. Dat zijn de  iPhone 13 Pro (Max), iPhone 13, iPhone 12 (mini), iPhone SE, iPhone 11. Dat is dus een vrij ruime keuze. De iPhone 13 Pro is de duurste en ook meteen de best uitgeruste iPhone. De iPhone SE is de goedkoopste maar daarom ook niet de minst gunstige keuze. Twijfel je welke iPhone je best kan kopen? Geen probleem we helpen je op weg.

iPhone 13 Pro (Max)

Welke iPhone 13 kopenBeginnen doen we met het vlaggenschip van de iPhone reeks. De iPhone 13 Pro. Dit is de best uitgeruste iPhone. Meteen ook het duurste model. De iPhone 13 Pro start vanaf € 1159. Dat is natuurlijk een smak geld. Maar je krijgt er natuurlijk heel wat voor terug. De iPhone 13 Pro onderscheidt zich op enkele vlakken van de andere iPhone’s. Ten eerste is de iPhone 13 Pro Max het grootste iPhone model. Ben je fan van grotere smartphones? Wil je daarbovenop het nieuwste model. Dan is de iPhone 12 Max de juiste keuze. Hij beschikt over 3 camera’s. Dus neem je graag de perfecte foto met je smartphone. Dan is de iPhone 13 Pro sowieso de betere keuze. Nog een verschil is de opslag. De iPhone 13 Pro is de enige iPhone waar je tot 1TB opslag kan krijgen. Ook het scherm van de iPhone 13 Pro is een stuk beter. Vloeiender dankzij de 120 Hz (ProMotion) en een betere helderheid.

Voordelen en nadelen iPhone 13 Pro (Max)

Voordelen:
 • Best uitgeruste iPhone
 • 3 Camera’s
 • Beste batterijduur
 • iPhone 13 Pro Max, de grootste iPhone
 • Metalen afwerking is robuuster
 • Opslag vanaf 128GB (256GB, 512GB en 1TB ook beschikbaar)

Nadelen:
 • Prijs (minstens € 250 duurder)
 • Zwaarder dan de iPhone 13
 • 4K ProRes-Video opnemen enkel voor modellen vanaf 512GB

Conclusie
Conclusie: Je kiest voor de iPhone 13 Pro omdat je groot belang hecht aan enkel de beste foto’s op je smartphone. Daarnaast hou je wel van het premium gevoel. De iPhone 13 Pro heeft een metalen afwerking waardoor hij robuuster is. En bovendien ook klasse uitstraalt. Wil je een grote smartphone met een groot scherm. Dan is de iPhone 13 Pro Max een uiterst goede keuze. Tot slot heb je er geen probleem mee de hogere prijs te betalen. Dan is de iPhone 13 Pro (Max) het toestel dat je zoekt. Ben je een professional die regelmatig zijn smartphone nodig heeft? Twijfel dan zeker niet. De iPhone 13 Pro is het toestel die voor jou bestemd is.

iPhone 13 (mini)

iPhone 13 kopenDe iPhone 13 is zeg maar de referentie iPhone van dit moment. Maar zeg niet zomaar “basis” iPhone. Hij is zeer rijkelijk en goed uitgerust. Hij heeft heel wat technologie aan boord dat je ook terugvind in de iPhone 13 Pro. Hij heeft dezelfde A15 Bionic chip. Maar toch zijn er hier en daar enkele minimale verschillen

De iPhone 13 en iPhone 13 mini zijn uitgerust met de A15 Bionic-chip. De iPhone 13 is voorzien van een aluminium frame. Waardoor hij lekker licht aanvoelt. De kleine verschillen vind je onder andere in de camera’s, De iPhone 13 heeft 2 camera’s, dat wil zeggen dat de iPhone 13 de telelens niet heeft die je op de iPhone 13 Pro wel terug vindt. Ook het scherm is ietsje anders. Bij de iPhone 13 ontbreekt de ProMotion functie. Maar deze kleine verschillen maken van deze iPhone 13 geen slechtere iPhone. Prijs kwaliteit gezien, is de iPhone 13 de beste keuze.

Voordelen en nadelen iPhone 13 (mini)

Voordelen:
 • De referentie iPhone
 • Beste prijs/kwaliteit verhouding
 • Betere batterij (vergeleken met iPhone 12)

Nadelen:
 • Aluminium geeft een minder premium gevoel
 • Geen telelens (Enkel ultragroothoeklens en groothoeklens)

Conclusie
Conclusie: De iPhone 13 is de referentie iPhone. Wil je een iPhone dan is de iPhone 13 de eerste iPhone die je in overweging moet nemen. Heb je specifiekere eisen; Zoals een betere camera of een net iets sneller reagerende iPhone. Dan is de iPhone 13 Pro een betere iPhone voor jou. Is je budget niet voldoende? Overweeg dan een iPhone 12. Is dit allemaal niet van toepassing? Dan is de iPhone 13 de iPhone die het best bij jou past.

iPhone 12 (mini)

iPhone 12 voorraad

De iPhone 12 is zeg maar de basis iPhone. Maar zeg niet zomaar “basis” iPhone. Hij is zeer rijkelijk en goed uitgerust. Hij heeft heel wat technologie aan boord dat je ook terugvind in de iPhone 12 Pro. Denk maar aan 5G, een OLED scherm met HDR, 2 camera’s, enz.

De iPhone 12 en iPhone 12 mini zijn uitgerust met de A14 Bionic-chip. De iPhone 12 is voorzien van een aluminium frame. Waardoor hij lekker licht aanvoelt. Let wel op bij de aankoop van een iPhone 12. Apple stelt de officiële prijs op 809€. Dat is dezelfde prijs als die van de iPhone 13 mini. Dus vergelijk prijzen, als je 809€ wenst te betalen dan is de iPhone 13 mini misschien een betere keuze.

Voordelen en nadelen iPhone 12 (mini)

Voordelen:
 • Uitmuntende basis iPhone
 • 2 Camera’s
 • 5G

Nadelen:
 • Aluminium geeft een minder premium gevoel
 • “slechts” tot 256GB opslag
 • Geen telelens (Enkel ultragroothoeklens en groothoeklens)
 • Prijs goedkoopste model is gelijk aan de prijs goedkoopste iPhone 13 model

Conclusie
Conclusie: De iPhone 12 is eigenlijk een goede basis iPhone. Een prima instapper aan een heel goede prijs. Wie liever een kleiner model heeft kan gaan voor de iPhone 12 mini. Klein maar even goed als zijn grotere broer. Je moet niets inboeten aan specificaties. Bovendien is hij iets goedkoper. Het grootste minpunt is de prijs die gelijk is aan die van de iPhone 13 mini. Is die mini te klein voor jou en je budget is niet groter? Dan is de iPhone 12 zeker het overwegen waard. Je gaat geen spijt hebben van je aankoop.

iPhone 11

iPhone 11 koopgids

De iPhone 11 zag in 2019 het levenslicht. Hij is dus een jaartje voor de iPhone 12 gelanceerd. Mede door zijn lage prijs is hij een prima alternatief voor wie de iPhone 12 te duur vind. Je moet het wel met een aantal technologieën minder doen. Zo heeft hij geen 5G aan boord. Maar voor de rest is deze iPhone een prima koop. Hij beschikt over 2 camera lenzen aan de achterzijde en hij heeft de krachtige A13-Bionic chip aan boord.

Wie nu de iPhone 11 koopt doet hiermee zeker een prima koop. Je koopt ook een toestel waarvan je zeker mag zijn dat je er nog veel jaren plezier zal aan hebben.

Voordelen en nadelen iPhone 11

Voordelen:
 • Prima alternatief voor minder geld
 • 2 Camera’s
 • Zeer goede batterij (beter dan de iPhone 12!)
 • Goede prijs/kwaliteit

Nadelen:
 • “slechts” tot 256GB opslag
 • Bredere schermranden

Conclusie
Conclusie: De iPhone 11 is het beste alternatief voor wie de iPhone 12 te duur vindt. Je hebt natuurlijk niet de nieuwste hardware en hij oogt ook iets minder fraai dan de nieuwere modellen. Maar dat is persoonlijke smaak. Belangrijk is ook te noteren dat de batterij in sommige gebruiksomstandigheden zelfs beter presteert dan die van de iPhone 12.

iPhone 11 kopen

iPhone SE

iPhone SE 2 voorraad

De iPhone SE is gelanceerd in 2020. Dat is dus na de iPhone 11. Ben je verrast? Goed zo. Want de iPhone SE is ook verrassend goed. Ook al ziet hij er ouder uit dan de iPhone 11, het is een zeer goede iPhone met een zeer aantrekkelijke prijs. Qua hardware is hij dus redelijk bij de tijd. Qua design iets minder. Bovendien gebruikt de iPhone SE als enige iPhone nog steeds Touch ID. Geen Face ID dus voor de iPhone SE.

Voor wie is de iPhone SE dan bedoeld? Hij is bedoeld voor gebruikers die een iPhone willen aan een zo laag mogelijke prijs die toch nog een eindje mee kan.

Voordelen en nadelen iPhone SE

Voordelen:
 • Recente hardware
 • Lage prijs

Nadelen:
 • Geen Face ID

Conclusie
Conclusie: De iPhone SE is sowieso een goede keuze voor weinig geld. Hij is krachtig en goedkoop. Hij is misschien wel de beste keuze voor wie een iPhone wenst te kopen voor zijn kinderen. Bovendien kan hij zeker nog voor enkele jaren mee. Dat aan een zeer scherpe prijs.

iPhone se koopgids

 Welke iPhone kopen F.A.Q.

Welke iPhone kopen met de beste prijs/kwaliteit?

De iPhone 13 biedt je momenteel de beste prijs kwaliteit verhouding. Hij is goedkoper dan de iPhone 13 Pro die niet zoveel meer te bieden heeft. Van ons krijgt de iPhone 13 dus het label “Beste prijs/kwaliteit”

Welke iPhone kopen voor professioneel gebruik?

Voor professioneel gebruik raden we momenteel de iPhone 13 Pro aan. Niet alleen omdat hij tot 1TB aan opslagruimte heeft. Maar ook omdat hij robuuster is en iets stijlvoller oogt. Daarnaast is het makkelijker werken op het grotere scherm van de iPhone 13 Pro Max.

Welke iPhone kopen voor gewoon gebruik?

Voor de gewone gebruiker is de iPhone 13 de beste optie. Heb je niet zo een groot budget? Koop dan de iPhone 11 of iPhone SE. Oudere modellen raden we niet aan.

Welke iPhone kopen voor een kind?

Voor kinderen raden we de iPhone SE aan. Niet te prijzig, recente hardware waardoor hij zeker nog een tijdje mee kan.

Welke iPhone kopen met de beste camera?

De iPhone met de beste camera is momenteel de iPhone 13 pro. Wens je een iPhone te kopen voor zijn uitmuntende camerakwaliteit dan is de iPhone 13 Pro Max de enige juiste keuze.

Er is dus een ruime keuze aan iPhone’s en het is soms lang niet eenvoudig een keuze te maken. Met deze koopgids hoop ik je alvast een eind op weg geholpen te hebben. Ben je nog niet zeker welk toestel het beste is voor jou? Geen probleem, ik help je graag verder. Stel je vraag gerust hieronder in de reacties en ik help je met plezier verder.

Nico

Nico

Nico, oprichter van deze website. Apple fan in hart en nieren. Daarnaast voltijds geek en liefhebber van lekker eten.

Vragen of opmerkingen zijn steeds welkom

Geef een reactie

iPhone Voorraad
Logo