Wat kun je doen na het volgen van een traineeship?

Het volgen van een traineeship is ontzettend leuk en leerzaam, zeker als je je nog wat meer wilt verdiepen in verschillende takken en vakgebieden dan komt een traineeship goed van pas. Maar als de periode van de traineeship er eenmaal op zit, wat ga je dan doen? Hieronder geven we je enkele opties met wat je kunt doen na het volgen van een traineeship.

Reflectie

Na een traineeship te hebben gevolgd, is het een goede tijd om eens te reflecteren op de periode die je achter de rug hebt. Wat heb je allemaal geleerd binnen de traineeship? Welke projecten heb je aan gewerkt en wat ging hierbij juist goed of minder goed? Heb je een baan tak gevonden die je leuk vind, of wil je toch nog verder kijken binnen andere vakgebieden?

Mogelijkheden

Na het behalen van je traineeship heb je verschillende mogelijkheden binnen je carrière. Meestal kun je na het leveren van een goede prestatie gelijk aan de slag bij het bedrijf waar je het traineeship heb gevolgd, maar je kunt ook kijken bij andere bedrijven met dezelfde rollen binnen het bedrijf.

Netwerk

Tijdens je traineeship kom je in aanraking met veel verschillende soorten mensen, allemaal met hun eigen expertise. Als je tijdens je traineeship al een netwerk opbouwt, dan kun je na je traineeships misschien wel door middel van hun aan een baantje komen.

Verder leren

Je kunt er ook voor kiezen om nog verder te leren, als je toch voelt dat je er nog niet klaar voor bent of dat je je ergens specifiek nog dieper in wilt verdiepen, dan kun je nog een opleiding volgen. Mocht je op zoek zijn naar een traineeship, kijk dan eens bij Traineeship Qquest met een groot aanbood aan verschillende soorten traineeships.

Natuurlijk is de ervaring die je opdoet tijdens een traineeship erg waardevol, daarnaast is het ook nog eens erg leuk om veel verschillende dingen te mogen ontdekken, maar wat kan je doen na het volgen van een traineeship? Je kunt ten eerste reflecteren op je periode die je daar hebt gewerkt, wat ging er goed en minder goed en is dit wel wat ik zoek? Je kunt daarna kijken of je misschien aan de slag kan binnen het bedrijf waar je de traineeship hebt gelopen. Ook kan je tijdens je traineeship een netwerk opbouwen waar je misschien achteraf door aan een baan kan komen. Ook kan je er nog voor kiezen om verder te leren.

Nico
Nico

Nico, oprichter van deze website. Apple fan in hart en nieren. Daarnaast voltijds geek en liefhebber van lekker eten.

iPhone Voorraad
Logo