iPhone 14 geruchten wat mogen we echt verwachten?

Het is tijd voor een samenvatting van de iPhone 14 geruchten. Het is inmiddels augustus 2022. Dit wil zeggen dat we, als alles gaat zoals het elk jaar gaat, we volgende maand een nieuwe iPhone mogen verwachten. De iPhone 14 zal vermoedelijk ergens rond 13 september voorgesteld worden. dat is althans de verwachting.

Het is altijd een beetje koffiedik kijken wanneer de nieuwe iPhone 14 zal uitkomen. Als alles goed gaat mogen we dus verwachten dat Apple op 13 september de nieuwe iPhone 14 zal voorstellen. Maar wat mogen we verwachten van de nieuwste iPhone? De gonst inmiddels van de de iPhone 14 geruchten. Tijd om de deze eens samen te vatten. En vooral te bekijken wat we er van mogen geloven.

Vaarwel iPhone mini, hallo iPhone Max

iPhone 14 pro geruchtenWe kunnen nog steeds vier nieuwe iPhone modellen verwachten dit jaar. Maar de line-up kan een beetje veranderen van het standaard model, mini, Pro, en Pro Max dat we gewoon zijn. Volgens MacRumors zal de iPhone mini uit productie worden genomen vanwege de slechte verkoopcijfers. In plaats daarvan zien we mogelijk een nieuw model iPhone debuteren: de iPhone 14 Max. De Max zal een grotere versie van het instapmodel iPhone 14 zijn, naar verluidt met een 6,7-inch scherm, in vergelijking met het 6,1-inch scherm van het standaardmodel iPhone 14. De iPhone 14 Pro zal waarschijnlijk ook een 6,1-inch scherm hebben, terwijl de Pro Max 6,7-inch zal worden.

Het staat vast dat de iPhone mini minder populair is dan de andere modellen. We achten dit gerucht dus ook geloofwaardig.

Geen notch meer maar wel punch-hole

De Notch, er is al veel over gezegd en geschreven. Sommigen vinden het spuug lelijk, anderen zien er geen graten in. Intussen is de notch al jaren deel van de iPhone, en sindskort zien we de notch ook op  onder andere de MacBook Air. De iPhone 14 zou daar verandering in kunnen brengen. In een rapport dat is verkregen door MacRumors, beweert Apple-analist Ming-Chi Kuo dat ten minste enkele van de iPhone 14-modellen het vertrouwde inkepingsontwerp zullen verlaten ten gunste van een “punch-hole-displayontwerp”. Geruchten suggereren dat dit ontwerp twee uitsparingen zou kunnen bevatten om de inkeping te vervangen: een “punch-hole” uitsparing om de Face ID dot-projector te herbergen en een pil-vormige uitsparing die de front-facing camera en andere Face ID-elementen zal herbergen. Dit nieuwe ontwerp is mogelijk alleen beschikbaar voor de duurdere iPhone 14 Pro-modellen, waardoor de iPhone 14 en de iPhone 14 Max volgens de geruchten nog het oude ontwerp met inkeping (notch) hebben.

De notch maakt al jaren deel uit van allerlei geruchten. Maar het zou goed kunnen dat deze dubbele piste, ander displayontwerp voor de goedkope modellen, waar zou kunnen zijn. We achten dit gerucht dus geloofwaardig.

iPhone 14 "punch-hole" uitsparing

Volgens sommige geruchten krijgt enkel de iPhone 14 Pro dit “punch hole” ontwerp.

Always-on technologie komt naar de iPhone

Tijdens de WWDC 2022 zijn updates voor het vergrendelingsscherm aangekondigd voor iOS 16. Volgens Mark Gurman maken deze nieuwe Lock Screen-functies de weg vrij voor de introductie van een always-on-scherm, dat mogelijk zal debuteren in de iPhone 14 Pro- en Pro Max-modellen. Zoals Gurman zegt in zijn Power On nieuwsbrief, “Dit zou de iPhone in staat stellen om de framerate aanzienlijk te verlagen op het vergrendelscherm en snel in één oogopslag informatie weer te geven – vergelijkbaar met de nieuwere Apple Watches.”

Met de aankondigingen op WWDC 2022 in het achterhoofd is het inderdaad heel waarschijnlijk dat we deze feature zullen zien op de iPhone 14. We achten dit gerucht dus geloofwaardig.

Nieuwe chips

iPhone 14 geruchtenZoals gebruikelijk zouden we een geüpgrade chip moeten krijgen in de nieuwe iPhone modellen. De iPhone 13 en de iPhone 13 Pro gebruiken de A15 Bionic chip, en de iPhone 14 line-up zal waarschijnlijk de volgende generatie Apple chip bevatten, waarschijnlijk de A16 Bionic. Volgens DigiTimes zal deze chip gebaseerd zijn op een vier-nanometer-procedé, dat kleiner is dan het vijf-nanometer-procedé dat voor de A15-chip werd gebruikt. Echter hier zou Apple vanaf dit jaar een onderscheid beginnen maken tussen de standaard modellen en de Pro modellen. Volgens Ming-Chi Kuo zullen alleen de duurdere iPhone 14 Pro en Pro Max de verbeterde A16-chip bevatten, terwijl de standaard- en Max-modellen de Apple A15-chip zullen behouden die momenteel in de iPhone 13-reeks wordt gebruikt.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Apple dezelfde chips zouden gebruiken van de iPhone 13 in nieuwere modellen. Wat meer waarschijnlijk is dat we een verschil zien in de gebruikte processoren. Misschien een verbeterde A15 Bionic “max” in de standaard modellen en de nieuwe A16 chip in de pro modellen. We achten dit gerucht dus weinig waarschijnlijk.

iPhone 14 prijs verwachtingen

Zo goed als zeker mogen we een hogere prijs verwachten voor de iPhone 14. De inflatie en hogere prijzen voor allerhande grondstoffen zullen er voor zorgen dat de iPhone 14 duurder zal worden dan voorgaande modellen. We vermoeden echter wel dat de goedkopere modellen een beperktere prijsstijging zullen zien dan de iPhone 14 Pro modellen. Onze eigen schatting is dat we een prijsstijging zullen zien tussen € 40 voor de basismodellen iPhone 14 en iPhone 14 Max en € 100 voor de Pro modellen.

iPhone 14 release datum

Zoals eerder gezegd, het is moeilijk op voorhand te bepalen wanneer we de iPhone 14 te zien zullen krijgen. momenteel gonst het van de geruchten dat Apple op dit moment problemen heeft met de productie. Waardoor de lancering van de iPhone 14 in het gedrang zouden komen. We zien echter wel elk jaar dit soort geruchten opduiken.

We verwachten dat Apple de iPhone 14 zal introduceren rond 13 september? De reservaties zullen dan starten op 16 september waarna de verkoop zal starten een week later op 23 september. Zoals elk jaar zal iPhone Voorraad de voorraad bijhouden van de nieuwe iPhone 14 zoals we dit vorig jaar ook deden voor de iPhone 13 en iPhone 13 Pro.

Op de hoogte blijven? Weten wanneer de iPhone 14 beschikbaar en op voorraad is?

 

Nico
Nico

Nico, oprichter van deze website. Apple fan in hart en nieren. Daarnaast voltijds geek en liefhebber van lekker eten.

Vragen of opmerkingen zijn steeds welkom

Laat gerust van je horen:

iPhone Voorraad
Logo